top of page

Hoe het begon ...

'Het gras zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvel'  (Ramses Shaffey).

 

Ginder ver, achter de horizon,  aan de andere kant van de heuvel, ligt een heel andere wereld die ik altijd heb willen  ontdekken.

 

Zoals vele andere mensen heb ik steeds graag gereisd. Reeds van toen ik klein was. Het begon met de gezinsvakanties naar onze eigen Belgische kust. Als kleine dreumes zat ik toen reeds eindeloos te staren naar de horizon, waarachter grote en kleine schepen verdwenen.

 

Het eerste echte 'avontuur' was de reis naar het verre St.Moritz in Zwitserland, met de trein dan nog wel. Een unieke reiservaring, die nog in mijn herinnering gegrift staat alsof het gisteren gebeurd is. Nadien volgden nog andere gezinsreizen , maar er kwam een tijd dat de kinderen groter werden, en reizen in gezinsverband langzaam plaats maakten voor het onvergetelijke chiro bivak. 

 

Na de fantastische chiro periode leek ik zowat in een niemandsland terecht te komen. Ik wist eigenlijk niet goed wat te doen met mijn vrije tijd. Tot op een zondagmiddag mijn neef Paul ‘van Malderen’ mij vroeg of ik geen interesse had om mee op zeilvakantie te gaan. Ik heb geen moment getwijfeld en was eigenlijk onmiddellijk 'verkocht'. Onbewust is Paul dus de aanzet geweest van wat verder op deze site gaat volgen. Ik zal er hem dan ook steeds dankbaar voor blijven.

 

Deze site draag ik op aan alle vrienden reisgenoten. Het was een eer jullie te mogen vergezellen op al die fantastische reizen. 

 

Dank aan mijn proeflezer Marc voor de correcties en het taaladvies.

 

Ik wens iedereen die door deze site surft veel leesgenot, en wie weet is het ook een aanzet om een eerste of volgende stap op onze prachtige planeet te zetten.

 

En vergeet nooit : het mooiste van reizen is nog altijd het thuiskomen.

 

 

 

 

bottom of page